Recept na bohatou víkendovou snídani

Aktuální situace, kdy většinu času trávíme doma spolu s rodinou lze využít i přípravou vynikající snídaně.  Vyzkoušej si připravit Ryžový puding spolu s Low-Carb koláčem dle receptu od Moniky Mlejnkové.

Rýžový puding

Ingredience na rýžový puding:

Postup:

V kastrolu si rozmícháme pudding s vodou, skořicí a namočíme do toho syrovou rýži alespoň na hodinu. Přilijeme hrnek vody, promícháme a vaříme vše společně cca 20 minut, během vaření promícháváme a přileváme vodu. Po skončení přimícháme cukr a necháme chvíli odležet. Na talíři zdobíme borůvkami a pecičkami čokolády.

Průměrné nutriční hodnoty:

Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky Energie
35g 120g 20g 6g 668kcal

 

Low-Carb koláč

Ingredience na Low-Carb koláč:

Postup:

Kokos si společně s 1 lžící psyllia namočíme na půl hodinky do vody. Přidáme protein, směs na palačinky, promícháme a necháme zas chvilku odležet. Pečeme na 180 stupňů 15 minut (pokud nemáte troubu, můžete udělat z těsta mini placičky i v mikrovlnce). Smícháme si protein, lžící psyllia, cukr, necháme v lednici odpočinout než nám koláč vychladne (protein s psylliem nabyde na velikosti). Touto směsí poté zdobíme koláč a posypeme borůvkami.

Průměrné nutriční hodnoty:

Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky Energie
95g 64g 23g 25g 854kcal