Recept na švestkový koláč
Léto je již skoro za námi a s přicházejícím podzimem se na stromech objevila bohatá úroda jablek, hrušek nebo švestek. A zrovna z posledního zmíněného ovoce si můžeme, díky tomuto receptu, připravit vynikající švestkový koláč.
Ingredience na těsto:
- 2 vejce
- 150g másla
- 100g moučkového cukru
- 4 lžíce holandského kakaa
- 300g hladké mouky
- 150g OatMash natur
Ingredience na náplň:
- 500g polotučného tvarohu
- 30g Amix vanilkového proteinu
- 15g vanilkový puding Protein Pudding Creme
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 100g moučkového cukru
- 500g švestek
Postup:
Ze všech surovin vypracujeme těsto a rozdělíme ho na 4 stejné díly a 2 díly dáme do lednice na 2 hodiny. Ze zbylých 2 dílů vyválíme placku a vložíme ji do koláčové formy. Smícháme si vše na náplň a tu rozetřeme na těsto. Na náplň nastrouháme 1 díl těsta z lednice, poklademe rozpůlenými švestkami a nastrouháme poslední díl těsta z lednice. Pečeme na 180 stupňů cca 25-30 minut.
Průměrné nutriční hodnoty:
| Bílkoviny | Sacharidy | Cukry | Tuky | Vláknina | Energie |
| 156g | 616g | 292g | 178g | 40g | 4750kcal |
