Recept na švestkový koláč

Léto je již skoro za námi a s přicházejícím podzimem se na stromech objevila bohatá úroda jablek, hrušek nebo švestek. A zrovna z posledního zmíněného ovoce si můžeme, díky tomuto receptu, připravit vynikající švestkový koláč.

Ingredience na těsto:

  • 2 vejce
  • 150g másla
  • 100g moučkového cukru
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • 300g hladké mouky
  • 150g OatMash natur

Ingredience na náplň:

Postup:

Ze všech surovin vypracujeme těsto a rozdělíme ho na 4 stejné díly a 2 díly dáme do lednice na 2 hodiny. Ze zbylých 2 dílů vyválíme placku a vložíme ji do koláčové formy. Smícháme si vše na náplň a tu rozetřeme na těsto. Na náplň nastrouháme 1 díl těsta z lednice, poklademe rozpůlenými švestkami a nastrouháme poslední díl těsta z lednice. Pečeme na 180 stupňů cca 25-30 minut.

Průměrné nutriční hodnoty:

Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky Vláknina Energie
156g 616g 292g 178g 40g 4750kcal