Valentine's Day: Ravioli z červené řepy

Den svatého Valentýna (14.února), pro který se vžilo jen zkrácené označení Valentýn případně sv. Valentýn je označován jako svátek zamilovaných. V tento den si partneři posílají dárky, květiny či sladkosti ve tvaru srdce jako symbol lásky a náklonnosti.

Legenda říká, že tento den začal být známý jako Den svatého Valentýna díky knězi Valentýnovi. Claudius II., vládce Říma, zakazoval svým vojákům, aby se ženili nebo jen zasnubovali. Bál se, že by chtěli zůstat doma u svých rodin a nešli do boje. Valentýn vzdoroval vládci a tajně oddával mladé páry. Byl zatčen a později popraven 14. února. Svátek Luprecalia splynul s oslavami mučednictví Svatého Valentýna a vznikl romantický svátek, který je nyní 14. února slaven.

14.únor se bohužel v poslední době stal svátkem ryze komerčním. Proč podporovat obchodníky koupí neoriginálního předraženého dárku, když přitom můžete prokázat svou oddanost partnerovi přípravou netradičního valentýnského pokrmu. Dokažte, že rčení, že láska prochází žaludkem, má svůj význam.

Překvapte partnera přípravou Raviol z červené řepy dle receptu, který si pro vás připravila Monika Mlejnková

Ingredience na těsto:

  • 200g OatMash (natural)
  • 1 řepa
  • 1 vejce
  • himalájská sůl

Ingredience na náplň a ozdobu:

  • 30g špenátových listů
  • 50g zakysané smetany
  • 40g pom.másla
  • himalájská sůl

 

Postup:

Řepu rozmixujeme na jemno a přidáme k ní zbylé suroviny, ze kterých vytvoříme těsto, které necháme odpočinout v lednici. Mezitím si připravíme náplň tak, že vše smícháme dohromady. Poté vyválíme těsto, vykrojíme kolečka, naplníme směsí, přikryjeme druhým kolečkem, potřené okraje vodou slepíme a nakonec vaříme ve vroucí osolené vodě, než nám vyplavou napovrch. Na talíři ozdobíme zbylou směsí na náplň.

 

Průměrné nutriční hodnoty:

Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina Energie
29,6g 129,5g 36g 22g 997kcal