Naše proteinová tyčinka LORDYjerky Protein Bar je vyrobena z výběrového hovězího masa a sušených švestek se vyznačuje nevtíravou avšak zapamatovatelnou chutí. S každým soustem prožijete koncert, který se navždy zapíše do vašich chuťových pohárků. Receptura pro výrobu LORDYjerky Protein Bar tyčinek vychází ze zkušeností indiánů a jejich pokrmu PEMIKAN.
V naší tyčince nenajdete žádný lepek a glutamáty. Najdete v něm ale vůni kvalitního sušených švestek a kvalitní sojové omáčky TERIYAKI.
Skladovat při teplotách od +5oC do +25oC.
PEMIKAN ... jeho historie a naše současnost
Pemikan je trvanlivá vysokoenergetická potravina, která si svou oblibu získala především při dlouhodobých pobytech v divočině, nebo při přesunech v extrémních podmínkách. Pemikan, nebo jeho obdobu objevily nezávisle na sobě mnohé kultury, již před tisíciletími. Údajně si Indiáni vracející se z lovu připravovali pemikan z čerstvých úlovků a ten pak uskladňovali v jakýchsi „spižírnách“, proto aby měli zásoby při dalším lovu. V jedné takové spižírně byl nalezen poživatelný pemikan starý víc jak dvě stě let. Byl také součástí jídelníčku Amundsenovi expedice na jižní pól.
- Při výrobě tyčinek LORDYjerky Protein Bar jsme se inspirovali touto starodávnou indiánskou potravinou, kterou si indiáni připravovali z bizoního masa, vyškvařeného loje, lesních plodů a ořechů. Tuto směs, kde trvanlivost zajišťoval vyškvařený tuk, buď poté vařili, nebo v nouzi jedli jen tak.
- Společnost LORDY s.r.o. vyvinula potravinu, kde nahradila vyškvařený tuk sušícím procesem a vytvořili tak moderní verzi této vysoce energické potraviny, vhodnou pro všechny, kteří při svých aktivitách potřebují komplexní vysoce energetický příjem energie.
- V našem podání se prakticky jedná o masovou tyčinku, s ovocem a ořechy, v různých kombinacích a poměrech.
PEMIKAN Czech Original je tepelně opracovaný masný výrobek, schválený veterinární správou a splňující všechny veterinární a hygienické normy, platné v ČR a EU. - Pemikan je komplexní potravinou, obsahující kvalitní živočišné a rostlinné (semena a ořechy) bílkoviny, ovocné cukry, vlákninu, minerály, vitaminy, nasycené a nenasycené mastné oleje a tuky. Teplota při tepelné úpravě nepřesahuje 75°C, čímž je zajištěno zachování všech cenných látek.
Vložit komentář