Low Carb Protein Pizza

Věděli jste, že jídlo podobné dnešní pizze se objevilo již v době neolitu. Jednoduché koláče na způsob pizzy připravovali dokonce i starověcí egyťané. Od nich jej časem převzali i římané. Název pizza je odvozen z italského slova picea, který pochází z neapolského dialektu italštiny.

Zajímavostí je, že nejznámější pizza Margherita se zrodila v Neapoli v roce 1889 na důkaz úcty ke královně Margherity, která toto město navštívila. Místní pizzař vymyslel pizzu v typicky italských národních barvách: červená (rajče), zelená (bazalka) a bílá (sýr).

A věděli jste, že pizza může být i dietní ? Díky receptu od Moniky Mlejnkové si jí můžete připravit.

Ingredience:

  • 130g ZeroPro Protein natur
  • 2 vejce
  • 1 bílek
  • 100g brokolice
  • 20g oliv
  • 10g olivového oleje
  • 5g psyllia
  • sůl

Postup:

Protein, vejce, olej, psyllium a sůl rozmixujeme dohromady a nalejem do kulaté formy. Ozdobíme olivami a brokolicí a pečeme na 170 stupnů přibližně 20 minut.

Průměrné nutriční hodnoty:

Bílkoviny Sacharidy Tuky Energie
137g 8g 24g 719kcal