Recept na hruškovo-jablečný koláček

Další z vynikajících receptů od Moniky Mlejnkové, tentokrát doporučuje celá redakce. Vyzkoušejte si upéct hruškovo-jablečný koláček z Amix surovin.

Suroviny:

  • 100g OatMash natur
  • 100g OatMash čoko
  • 30g rýžové kaše
  • 200ml polotučného mléka
  • 100g nastrouhaného jablka
  • 30g nastrouhané hrušky
  • 20g kakaa

Suroviny na zdobení:

  • 40g čokolády Lindt pomeranč
  • 20g kokosového oleje
  • 30g PeAmix
  • 100g nastrouhaného jablka
  • 1 lžíce švestkových povidel
  • 10g kakaa
  • 10g kakaových bobů drcených nepražených

Postup:

Všechny suroviny na dort smícháme dohromady a dáme péct v malé formě na dort na 1 hodinu při 175-180 stupních.

Na zdobení: Nastrouhané jablko smícháme se lžící povidel, kakaem, přilejeme 5 lžíc vody a prohřejeme na pánvi než se voda zredukuje. Čokoládu rozehřejeme s kokosovým olejem a přimícháme PeAmix. Na upečený dortík dáme do středu směs čokolády s PeAmixem a kolem na okrajích dáme směs jablka s povidly. Můžeme posypat kakaovými boby.

Průměrné nutriční hodnoty:

Bílkoviny Sacharidy Cukry Tuky Vláknina Energie
46g 215,6g 60g 73,2g 37g 1768kcal