Dopřejte si!
Slevy, akční nabídky, novinky ke čtení, fitness recepty... to vše ZDARMA + SPECIÁLNÍ DÁRKY k objednávkám!
Pokud se navíc ještě zaregistrujete, získáte slevy a výhody pro Vaše nákupy.
V košíku nejsou žádné položky
Syrovátkový protein patří k nejčastějším použitím surovinám v proteinových doplňcích. Je to dáno tím, že je pro lidský organismus ze všech proteinů tím nejhodnotnějším zdrojem bílkoviny pro růst a regeneraci svalové hmoty. Na trhu můžeme najít bezpočetné množství značek, které nabízí proteiny různých chutí a druhů. Málo kdo však ví, že kvalita proteinu netkví jen ve vysokém obsahu bílkovin ve 100g, ale také jakou technologickou metodou je surovina pro výrobu proteinu získána.
Touto problematikou se rozhodla zabývat firma Lactalis, která vyvinula inovativní technologii studené filtrace umožnující extrakci nativního syrovátkového proteinu přímo z čerstvého mléka pomocí nízkoteplotní mikro a ultrafiltrace. Využítím tohoto procesu jsme schopní zachovat bioaktivní a přirozené vlasnosti syrovátkovách proteinů, které přinesou nejživější formu bílkovin na trhu!
Technologie použitá k získání nativního syrovátkového proteinového izolátu Pronativ®je to, co jí odlišuje od "běžného" syrovátkového proteinu - Filtrace za "studena". Tato technologie, probíhající v 10°C umožňuje přímou extrakci syrovátkového proteinu z čerstvého mléka bez znehodnocení (denaturace) bílkovin.
Tradičně jsou syrovátkové proteiny vedlejším produktem výroby mléčných výrobků. Při jejich výrobě se často používají enzymy, bakterie a další složky, které pak mohou být součástí i "odpadní" syrovátky. Ta pak prochází dalším procesem, např fyzikální nebo chemickou separací, tepelným zpracováním nebo odpařováním, aby se získal práškový syrovátkový protein. Ten je také extrahován za použítí dvou stupňů pasterizace při vysoké teplotě , kdy často dochází k denaturaci proteinových molekul.
Technologie tzv. "studené filtrace" si klade za cíl získat čistý nativní proteinový prášek, který přeskočí dříve popsaný proces. Pomocí této technologie tak vlastně získáme bílkovinu v nejčistší formě!
Primárním cílem "studené filtrace" je získat co nejkvalitnější surovinu. Z tohoto důvodu se pro výrobu nativního syrovátkového proteinového izolátu Pronativ® používá čerstvé mléko od krav z kontrolovaných evropských chovů pasoucích se ve francouzských alpách.
Pro vznik této suroviny společnost Lactalis navázala spolupráci s AME2P(Metabolic Adaptations to Exercise in Physiological and Pathological Conditions) a UNH2(Human Nutrition Unit) z Univerzity Clermontu (Francie) na klinické studii hodnotící příznivé účinky patentované složky Pronativ® na růst a regeneraci svalové hmoty. Tato studie, prováděná po dobu 12 týdnů na 50 aktivních dobrovolnících (muži, průměrný věk 21,5let), prokázala pozitivní přínos na adaptaci svalové hmoty na tréninkovou zátěž. Dále u skupiny konzumující Pronativ® prokázala zrychlení regenerace svalů a dokonce i zrychlení svalové kontrakce.
Benefity ZEROPRO Pronativ v porovnání s běžným syrovátkovým proteinovým isolátem (WPI)
ZeroPro ProteinPronativ® je přirozeně bohatý na esenciální aminokyseliny, které tělo nemůže syntetizovat, včetně o 15% více leucinu než v tradičním WPI. Leucin patří ke klíčovým aminokyselinám s rozvětvěným řetězcem (BCAA), která hrají hlavní roli při syntéze svalových vláken. Tento vysoký obsah leucinu spolu s ostatními aminokyselinami poskytuje dostatek látek pro svalový růst. ZeroPro Protein Pronativ® nejenže spouští syntézu svalových bílkovin, ale také rovnou buduje svalovou hmotu s využitím klíčových aminokyselin.
ZeroPro Protein Pronativ® je ve srovnání s tradičním WPI snadněji tráven a rychleji absorbován přimo do svalové tkáně. Proteinová struktura značkové suroviny Pronativ® poskytuje lepší absorpci aminokyselin než z běžného syrovátkového izolátu, kdy jsou externě přidané aminokyseliny často znehodnoceny oxidací.
Nutriční hodnoty v ZEROPRO PRONATIV®
Průměrné výživové hodnoty: | ||
Velikost dávky: 35 g (1 odměrka) Počet dávek v balení: 28/57 | ||
Průměrné hodnoty: |
v 35 g |
v 100 g |
Energetická hodnota |
590 kJ/139 kcal |
1687 kJ/397 kcal |
Tuky |
0,2 g |
0,7 g |
Z toho nasycené |
< 0,1 g |
0,2 g |
Sacharidy |
1,05 g |
3,0 g |
Z toho cukry (laktóza) |
< 0,1 g |
0,2 g |
Bílkoviny |
33,1 g |
94,7 g |
Sůl |
< 0,1 g |
0,2 g |
* Obsah soli je dán přirozeně se vyskytujícím obsahem sodíku. |
Ochucené varianty:
Průměrné výživové hodnoty: | ||
Velikost dávky: 35 g (1 odměrka) Počet dávek v balení: 28/57 | ||
Průměrné hodnoty: |
v 35 g |
v 100 g |
Energetická hodnota |
566 kJ/133 kcal |
1617 kJ/381 kcal |
Tuky |
0,25 g |
0,7 g |
Z toho nasycené |
0,1 g |
0,3 g |
Sacharidy |
1,3 g |
3,6 g |
Z toho cukry |
0,07 g |
0,2 g |
Bílkoviny |
32 g |
90 g |
Sůl |
< 0,1 g |
0,2 g |
Průměrný obsah aminokyselin ve 100 g proteinu PRONATIV® | ||||
Alanin |
5 200 mg |
Lysin* |
10 600 mg |
|
Arginin |
2 800 mg |
Methionin* |
2 500 mg |
|
L-Asparagová kyselina |
12 300 mg |
Phenylalanin* |
4 000 mg |
|
Cystein/cystin |
3 100 mg |
Prolin |
5 100 mg |
|
Glutamin ** |
19 100 mg |
Serin |
4 800 mg |
|
Glycin |
2 000 mg |
Threonin* |
5 500 mg |
|
Histidin |
2 200 mg |
Tryptophan* |
2 500 mg |
|
Isoleucin*† |
6 000 mg |
Tyrosin |
4 000 mg |
|
Leucin*† |
13 100 mg |
Valin*† |
5 800 mg |
|
* Essential Amino Acids † BCAA – esenciální větvené aminokyseliny | ||||
** Glutamin – hodnota založená na obsahu glutamové kyseliny | ||||
BCAA celkem |
24 900 mg |
Slevy, akční nabídky, novinky ke čtení, fitness recepty... to vše ZDARMA + SPECIÁLNÍ DÁRKY k objednávkám!
Pokud se navíc ještě zaregistrujete, získáte slevy a výhody pro Vaše nákupy.
Copyright © 2015-2023 Amix Czech Distribution s.r.o.
All rights reserved.
Internetový obchod EasyShop 4
Copyright © IT STUDIO s.r.o.